•  Türkçe | ₺

YÜKSELEN TRENDLY TATİL ROTASI: MISIR


Uçuş Süresi Nedir?
İstanbul’ dan Kahire’ye uçuş süresi 2 saattir. Sharm El Sheik uçuşları ise 2,5 saat sürmektedir.

Saat Farkı Var mıdır?
Türkiye ve Mısır arasında saat farkı yoktur.

KAHİRE’ de Neler Yapabilirim?
Kahire müzesi Kahire’ nin en önemli gezilmesi gereken yerleri arasında başı çekebilir. Antik Mısır zenginliklerinden, heykellere, canlı gibi duran mumyalara kadar ilginizi bir an bile kaybettirmeyecek tam … eser ile Kahire müzesini gezmekten büyük zevk alacaksınız. Mumyaların olduğu alanda kesinlikle fotoğraf çektirmiyorlar ve bu konuda oldukça sıkılar, o yüzden anı yaşayıp bu bölümde fotoğraf çekmemenizi tavsiye ederiz.

Tabi ki Gize Piramidleri Keops, Kefren, Mikerinos Mısır’ın simgesi ve yılda 13 milyon turist ağırlıyor. En önemliside Keops Piramidi, bu piramid dünyanın 7 harikasından biri ve milattan önce 2560 yılından günümüze kadar ulaşmış olması, onu çıplak gözle görme heyecanını daha da arttırıyor.

Piramitlerin en büyüğü Keops, sonra Kefren ve en küçüğü Mikerinos, 3 nesil firavunlar için yapılmış. Piramitlerin sırrını modern dünya hala çözemiyor.

Piramitlerin içine yılda 2 kez güneş ışığı giriyor. Bunun ilk günü piramitin uğruna yapıldığı firavunun doğum gününe, diğeri ise tahta çıkış gününe denk geliyormuş. Bu hesaplama günümüzde bile bir mühendislik harikası olarak hayranlık uyandırıyor.

Büyük Gize Sfenksi 73,5 metre uzunluğu ile dünyanın en büyük taş heykelidir.